کوالکام فرایند تولید N3E شرکت TSMC را برای تولید پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۴ انتخاب کرده است. برنامههای اولیهی این شرکت برای تولید تراشه توسط سامسونگ بهدلیل مشکلات مربوط به بازدهی و ظرفیت تولید لغو شد.
اسنپدراگون ۸ نسل ۴ نقطهی عطف مهمی در نقشهی راه کوالکام محسوب میشود؛ چرا که اولین تراشهای است که دارای هستههای اختصاصی اوریون خواهد بود (همان هستههایی که در پردازندهی کلاس لپ تاپ این شرکت یعنی اسنپدراگون ایکس الیت استفاده میشود).
یکی از منابع میگوید این شرکت TSMC است، دیگری میگوید سامسونگ خواهد بود، در حالی که منبعی دیگر میگوید TSMC و سامسونگ با هم این تراشه را خواهند ساخت.
این گزارش همچنین بیان میکند که کوالکام به دنبال دو تولیدکننده برای اسنپدراگون ۸ نسل ۴ بوده است. بااینحال، کوالکام به دلیل مشکلات ظرفیت تولید و بازدهی فرایند اختصاصی ۳ GAP سامسونگ مجبور به انتخاب فرایند N3E شرکت TSMC شد. البته نمیتوان سامسونگ را سرزنش کرد، چرا که تولید اگزینوس ۲۵۰۰ برای گوشی سامسونگ نسبت به رقیب خود اولویت بالاتری دارد.
همین حالا TSMC سفارشهای زیادی را از شرکتهای مختلفی دریافت کرده که همگی آنها براساس فرایند N3E ساخته میشوند. مهمترین آنها اپل است و اینتل و مدیاتک هم تراشههایی دارند که توسط این فرایند ساخته میشوند.
بههمیندلیل، احتمال دارد کوالکام هزینهی بیشتری را برای تولید تراشهی خود به TSMC بپردازد چرا که ظرفیت تولید این شرکت محدودتر شده است.
شاید به همین دلیل باشد که کوالکام به دنبال همکاری با دو شرکت سامسونگ و TSMC برای تولید تراشهها برای گوشی میان رده و گوشیهای پرچمدار است. گوشی های هوشمندی که از اسنپدراگون ۸ نسل ۴ قدرت میگیرند، قرار است گرانتر شوند، چیزی که کوالکام در جریان معرفی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ به آن اشاره کرد.