مدیاتک پیشتر اعلام کرده بود که با همکاری TSMC توانسته است نمونهی اولیهی تراشهی ۳ نانومتری خود را با ۳۲ درصد کارایی بیشتر از تراشهی نسل فعلی تولید کند. مشخص نیست که هزینهی تولید و قیمت CPU جدید مدیاتک چقدر روی قیمت گوشی اثر میگذارد.
تسای در گفتوگو با روزنامهی Daily News اعلام کرده است که سال آینده کاربرد هوش مصنوعی بهطور چشمگیری بیشتر خواهد شد و مدیاتک با عرضهی تراشههای مبتنیبر هوش مصنوعی خود، نتایج مثبتی در این زمینه رقم خواهد زد.
تحلیلگران پیشازاین اشاره کرده بودند که Dimensity 9300 به یکی از پردازندههای قدرتمند برای گوشیهای اندرویدی تبدیل شده است و باعث میشود سهم بازار جهانی تراشههای مدیاتک در سال ۲۰۲۴ بهشدت افزایش پیدا کند؛ اتفاقی که آن را تهدیدی برای جایگاه کوالکام میدانند.
مدیرعامل مدیاتک اضافه کرده است که همکاری با TSMC از یک طرف اجازه میدهد تا مدیاتک بر تراشهی ۳ نانومتری جدید خود تمرکز کند و از طرف دیگر، فرایند ساخت تراشهی ۱۶ نانومتری را با اینتل ادامه دهد؛ هرچند گزارش نشده است که کدام تراشه نتیجهی شراکت با تیم آبی خواهد بود.
گفته میشود که دیمنسیتی ۹۴۰۰ اولین پردازندهی ۳ نانومتری مدیاتک است و این شرکت از لیتوگرافی N3E شریک تایوانیاش بهره میبرد. N3E نسخهی ارتقایافتهی فناوری N3B است که اپل در پردازندهی A17 Pro گوشی آیفون ۱۵ و تراشههای سری M3 در لپ تاپ مک بوک استفاده میکند.
روابط تجاری قوی بین دو تراشهساز تایوانی میتواند به بهینهترشدن پردازندهی دیمنسیتی ۹۴۰۰ برای مدلهای مختلف گوشیهای اندرویدی منجر شود و مشکل مصرف توان دیمنسیتی ۹۳۰۰ که بهدلیل نداشتن هستههای کممصرف بهوجود آمده است، از بین ببرد.
دییمنسیتی ۹۴۰۰ احتمالاً یک کلاستر CPU شامل یک هستهی پرقدرت Cortex-X5 همراه با هستهی نامشخص دیگری خواهد داشت تا عملکرد چندهستهای بهینهتری را بهنمایش بگذارد.
مدیرعامل مدیاتک به این موضوع اشاره نکرد که چگونه ارتباط نزدیک آنها با TSMC امکان تولید انبوه تراشههای ۳ نانومتری نسل بعدی را فراهم میکند.
همچنین، بهنظر میرسد کوالکام برای توسعهی پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۴ سراغ TSMC رفته است تا از همان فناوری N3E استفاده کند. این اتفاق باعث میشود مزیت رقابتی مدیاتک بهطور کامل از بین برود. بااینحال، انتظار داریم که هر دو رقیب، بهترین محصولات خود را در سال آینده معرفی کنند.