اپل به تنهایی از اکثر کشورهای دنیا ثروتمندتر است

 
 

اپل یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین شرکت‌های تکنولوژی در جهان است که در سال ۱۹۷۶ توسط استیو جابز و استیو وازنیک بنیان‌گذاری شد. این شرکت محصولات محبوبی مانند گوشی آیفون، آیپد، مک بوک، اپل واچ و ویژن پرو را تولید و عرضه می‌کند.

اپل در سال ۲۰۲۳ توانست ۳۸۳٫۲۹ میلیارد دلار درآمد کسب کند. بر اساس داده‌های صندوق بین المللی پول (IMF)، اپل اگر یک کشور بود دقیقاً بین هنگ‌کنگ و آفریقای جنوبی در جایگاه چهل و یکم از لحاظ تولید ناخالص داخلی (GDP) قرار می‌گرفت.

درآمد اپل در سال ۲۰۲۳ از تولید ناخالص داخلی بیش‌ از ۷۵ درصد کشورها پیشی گرفت

درآمد اپل نسبت‌به تولید ناخالص داخلی کشورهای توسعه‌یافته مانند نیوزیلند، فنلاند و پرتغال بالاتر است. درآمد این شرکت در سال ۲۰۲۳ از تولید ناخالص داخلی بیش از ۷۵ درصد کشورهای دنیا پیشی می‌گیرد.

درحال‌حاضر ارزش بازار اپل که ارتباط مستقیمی با قیمت سهام این شرکت در بازار بورس دارد، حدود سه تریلیون دلار است و این شرکت پس از مایکروسافت در رتبه‌ی دوم باارزش‌ترین شرکت‌های دنیا قرار می‌گیرد؛ اما درآمد ارتباطی به ارزش بازار ندارد. معیار این مقایسه، میزان پولی است که اپل از فروش کالاها و خدمات خود به‌دست می‌آورد.

بیشترین سهم درآمد اپل مربوط‌به خرید گوشی آیفون توسط مردم است که ۵۴ درصد از کل درآمد را تشکیل می‌دهد.

خدمات نرم‌افزاری مانند اپل موزیک، اپل تی‌وی، اپل آرکید و اپل پی، ۲۲ درصد درآمد این شرکت را تأمین می‌کنند. در واقع، اپل از فروش خدمات خود بیشتر از فروش مک و آیپد سود به‌دست می‌آورد. سایر منابع درآمد اپل شامل فروش اپل واچ، ایرپاد، هوم‌پاد و لوازم جانبی می‌شود.

اپل در بین شرکت‌های مختلف، یکی از کمترین مالیات‌ها را پرداخت می‌کند. غول آمریکایی در سال ۲۰۲۳ فقط ۱۴٫۴ درصد مالیات‌ بر‌ درآمد پرداخت کرد، این درحالی است که میانگین مالیات بر درآمد در ایالات متحده ۲۴ درصد و در جهان ۲۱٫۴ درصد است.

درواقع اپل از خلأهای مالیاتی برای کاهش بدهی‌های بین‌المللی خود استفاده می‌کند؛ برای مثال اپل به بخش آلمانی‌ شرکت خود دستور می‌دهد که به شعبه‌ی ایرلند برای تأمین هزینه‌ی خدمات پشتیبانی فنی یا سایر موارد پول پرداخت کند. با این روش، اپل هیچ درآمد مشمول مالیاتی را در مناطق گران‌قیمت ثبت نمی‌کند و در عوض درآمد خود را به حوزه‌های مالی کارآمدتر از نظر میزان مالیات منتقل می‌کند.

در گذشته، اپل به‌شدت به ایرلند با نرخ مالیات بسیار پایین تکیه داشت. با این حال، اتحادیه‌ی اروپا ایرلند را تحت فشار قرار داد تا این خلأ را برطرف کند و به اپل دستور داد تا ۱۳ میلیارد یورو مالیات عقب‌افتاده‌ی خود در سال ۲۰۱۶ را بپردازد.

اپل برای چند سال متوالی، جزو باارزش‌ترین شرکت‌های دنیا قرار بوده است و احتمالاً در سال‌های آینده هم این روند را ادامه خواهد داد. ادامه‌ی رشد اپل و شرکت‌های دیگر که درآمد آن‌ها بعضاً از بسیاری از کشورهای دنیا بیشتر است، پدیده‌ای جدید در دنیای اقتصاد محسوب می‌شود.

15 2
نوشته قبلی

تاریخ انتشار اندروید ۱۵ اعلام شد؛ همین هفته منتظر سیستم‌عامل جدید باشید

نوشته بعدی

کاربران گوگل گلکسی S24 را بیشتر از آیفون ۱۵ دوست دارند

24

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × سه =

سبد خرید
ورود به حساب کاربری

یا

حساب کاربری ندارید؟

ثبت نام کنید