مور اظهار داشت: «اعداد دروغ نمیگویند و فراموش نکنیم سختافزار، تجارتی نامنظم است. اگر سختافزار را بهتنهایی در نظر بگیریم، نسبت سود و زیان آن واقعاً چشمگیر نخواهد بود و برای بهبود شرایط، نرمافزار و خدمات ارائه میشوند. اکنون نسلی از کنسولها را دراختیار داریم که درحال عبور از آن هستیم و شاید نگرانی فیل اسپنسر این است که بهاحتمال زیاد بسیاری از افراد از گوشی هوشمند برای همهچیز ازجمله بازی استفاده کنند.»
مور میگوید با وجود گوشیهای هوشمند افراد بیشتری از خود میپرسند که چرا باید ۴۰۰ یا ۵۰۰ دلار برای خرید کنسول بازی هزینه کنند، درحالیکه امکان بازی با گوشیهای هوشمند وجود دارد. علاوهبراین میتوان با خرید کنترلر از مک و ویندوز برای اجرای بازیها استفاده کرد.
از زمان عرضهی اولین نسل گوشی آیفون در سال ۲۰۰۷، بحث درمورد جایگزینی این دستگاه با کنسولهای بازی مطرح بوده است و طبق گفتهی مور، مایکروسافت حتی در آن زمان نیز درمورد موضوعات مشابه بحث میکرد.
مور اشاره میکند عدم پیشرفت سختافزاری معنادار با معرفی نسل جدید کنسولهای بازی و افزایش هزینههای تولید باعث میشود شرکتهای سازندهی کنسول حتی به فکر دست کشیدن از کسب سود در این حوزه باشند.
مور در بخشی از توضیحاتش گفت: «پلی استیشن ۶ چه کاری میتواند انجام دهد که روی پلی استیشن ۵ قابل انجام نباشد؟» بسیاری از مردم این سؤال را میپرسند و همین پرسش درمورد مدلهای بعدی کنسول ایکس باکس و کنسول بازی نینتندو نیز وجود دارد. از نظر مور این مشکل در آیندهی نزدیک بیش از پیش میتواند ایکس باکس را تحتتأثیر قرار دهد.
مور میگوید: «فکر میکنم این سؤالی بسیار جدی است که شرکتهای مستقر در توکیو، ردموند، واشنگتن و کیوتو از خود میپرسند؛ زیرا وقتی فرایند توسعهی نسل بعدی کنسولهای بازی را شروع میکنید، باید آمادگی مواجه شدن با ضررهای احتمالی بزرگ را نیز داشته باشید. از طرفی آیا صنعت بازی باتوجهبه سیل اخراج کارمندان شرکتهای سازندهی کنسول بازی برای معرفی نسلهای بعدی این محصولات آمادگی دارد؟»
طبق گزارشها نینتندو قصد دارد سال آینده کنسول بازی جدیدی عرضه کند. برنامههای آتی پلی استیشن نیز درحالحاضر چندان مشخص نیست اما طبق برخی شایعهها، سونی قصد دارد پلی استیشن ۶ را در یک تا دو سال آینده روانهی بازار کند.
مردم از سال ۲۰۰۷ درمورد مرگ بازیهای کنسولی صحبت میکنند، درحالیکه امکان دارد گاهی اوقات چنین موضوعی کمی اغراقآمیز بهنظر برسد. چه کسی میتواند امروز به صنعت کنسولهای بازی نگاه کند و بگوید نسبت به رشد بخشهای دیگری که شرکتهای بزرگ آشکارا به دنبالش هستند، در وضعیت مناسبی قرار دارد؟
شاید عصر بازیهای کنسولی بهطور ناگهانی پایان نیابد و انتظار داریم حداقل چند کنسول جدید در آیندهی نسبتاً نزدیک عرضه شوند. ظاهراً سونی و نینتندو همچان وضعیت خود را در این صنعت بسیار مناسب میبینند؛ زیرا باور دارند افراد زیادی حاضر هستند برای تجربهی بازیهای انحصاری، کنسولهای بازی آنها را خریداری کنند.
سازندگان کنسول بازی حتی هنوز هم در حال آزمایش استراتژیهای جدید هستند و شواهدی از این اقدامات طی سالهای اخیر وجود دارد. بههرحال نمیدانیم چقدر زمان خواهد برد که این شرکتها به استفاده از استراتژیهای کاملاً متفاوت در دنیای بازیهای ویدیوی رو بیاورند.