یکی از تصمیمات جنجالی فرانسه برای مدیریت امنیت بازیهای المپیک، استفاده از نظارت تصویری هوش مصنوعی است. درحالیکه مقامات فرانسه معتقدند این فناوری برای جلوگیری از وقوع اتفاقاتی مانند بمبگذاری المپیک آتلانتا در سال ۱۹۹۶ یا حملهی سال ۲۰۱۶ شهر نیس ضروری خواهد بود.
فرایندی که کمیتهی المپیک تحت عنوان «نظارت ویدیویی الگوریتمی» معرفی کرده، درواقع همان تصویربرداری از مردم با دوربینهای شهری و تجزیهوتحلیل لحظهای دادهها توسط نرمافزارهای کامپیوتری است.
درحالحاضر چهار شرکت Videtics، Orange Business، ChapsVision و Wintics نرمافزارهایی را توسعه دادهاند که با استفاده از الگوریتمهای هوشمصنوعی دادهها و تصاویر ویدیویی این سیستم نظارتی را تجزیهوتحلیل و خطرهای بالقوهی اماکن و فضاهای عمومی را شناسایی میکنند.
مقامات فرانسه تأکید کردهاند که این الگوریتمها بهطور خاص برای تشخیص اقدامات جنایی و رفتارهای غیرعادی تعلیم داده شدهاند و بر این اساس هشدارها را برای مراکز المپیک ارسال میکنند. پلیس ملی محلی، آتشنشانها و مسئولین امنیت حملونقل عمومی، تنها گروههایی هستند که به دادهها دسترسی خواهند داشت.
درعینحال طبق قوانین مصوب، هشت رویداد بهعنوان آستانهی خطر در نظر گرفته شده: خروش و هیاهوی جمعیت، جمعیت غیرعادی و سنگین، اشیاء رها شده؛، مشاهدهی هرگونه سلاح، مشاهدهی شخصی که روی زمین افتاده، وقوع آتشسوزی و نقض قوانین راهنمایی و رانندگی.
مقامات المپیک و دولت فرانسه اعلام کردهاند که این فناوریها هرگز برای تشخیص چهره مورداستفاده قرار نمیگیرند و اصولاً الگوریتمها برای تشخیص چهره و شناسایی شخصی تعلیم ندیدهاند. آنها در پاسخ به انتقادات فعالان حقوق بشر اعلام کردهاند که حریم خصوصی مردم را خط قرمز خود میدانند.