آیفون ریفربیش شده و ریپک چیست؟

آیفون ریفربیش شده و ریپک چیست؟

آیفون ریفربیش شده و ریپک چیست؟

آیفون‌های اپل یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های بازار هستند و در ایران نیز طرفداران به‌خصوص خود را دارند. از سال گذشته و به‌دنبال جهش قیمت دلار، قیمت آیفون‌ها نیز به‌صورت تصاعدی سیری صعودی گرفت و تهیه‌ی آن‌ها برای عده‌ی کثیری از کاربران ایرانی تبدیل به رؤیا شد.

در همین حین بود که برخی فروشندگان برای جلب‌توجه کاربران، شروع به واردات آیفون‌های ریفربیش‌شده کردند و شمار درخورتوجهی از آن‌ها (نه همه‌ی‌شان) گوشی‌های ریفربیش‌شده را به نرخ گوشی‌های آکبند روانه‌ی بازار کردند.

با در نظر گرفتن چنین رخدادهایی، بهترین کار ممکن این است که خود ما به‌عنوان کاربر، نحوه‌ی تشخیص آیفون ریفربیشد را یاد بگیریم تا برخی فروشندگان سودجو نتوانند چنین دستگاه‌‌هایی را به‌قیمت آیفون آکبند به ما بفروشند. سؤال اصلی اینجا است که چگونه می‌توانیم از آکبند بودن آیفون‌مان مطمئن باشیم؟ یا این‌که اگر به‌دنبال خرید آیفون جدید هستیم، چگونه می‌توانیم ریفربیشد بودن آن را تشخیص دهیم؟

آیفون‌های ریفربیش‌شده (Refurbished iPhone) در واقع آیفون‌هایی هستند که پس از رفع نقص، مجددا توسط اپل بسته‌بندی‌شده و به‌فروش رسیده‌اند. این آیفون‌ها معمولا جزو دستگاه‌هایی هستند که به هر دلیلی توسط کاربران اپل به نمایندگی‌های این شرکت بازگردانده شده‌اند. به‌هنگام بازگردانده‌شدن این دستگاه‌ها، مهندسین اپل دست به‌کار می‌شوند و با رفع مشکلات، آن‌ها را مجددا به‌عنوان یک آیفون سالم، بسته‌بندی می‌کنند و این‌بار با قیمتی پایین‌تر به‌فروش می‌رسانند.

این یعنی آیفون ریفربیش‌شده عملا مشکلی در عملکرد کلی ندارد و برخلاف تفکر بعضی افراد، آیفون تقلبی به‌شمار نمی‌آیند. موضوع اصلی به سودجو بودن برخی افراد بر می‌گردد، جایی که برخی از فروشنده‌ها سعی می‌کنند آیفون‌های ریفربیش‌شده را با قیمت آیفون آکبند، به کاربران بفروشند.

اپل در سایت رسمی خودش توضیحات مهمی را در مورد آیفون‌های ریفربیشد ارائه داده است که در ادامه‌ توجه شما را به‌ آن جلب می‌کنیم:

تمامی آیفون‌های ریفربیش‌شده دارای باتری و قاب جدید هستند و تا یک‌سال از سوی خود اپل، گارانتی دارند. هزینه‌ی ارسال این دستگاه‌ها [در آمریکا و دیگر کشورهایی که اپل در آنجا فروشگاه رسمی دارد] رایگان است و در‌صورت معیوب‌بودن، کاربر می‌تواند آن‌ها را بازگرداند.

آیفون‌های ریفربیش‌شده‌ای که به بازار عرضه می‌شوند، تمامی آزمایش‌های مربوط به عملکرد صحیح را با موفقیت گذرانده‌اند و قطعات جدید به‌کار رفته در آن‌ها توسط خود اپل ساخته‌شده و اصل است (البته تعویض‌ قطعات فقط در موارد ضروری انجام می‌گیرد). به‌علاوه این آیفون‌ها به‌صورت کامل در جعبه‌ای جدید با تمامی لوازم جانبی و کابل‌ها، بسته‌بندی شده‌اند.

از همین‌رو دانستن نحوه‌ی تشخیص آیفون ریفربیشد امری مهم است و همه باید به آن توجه کنند. اما پیش از بررسی این موضوع، بهتر است نگاهی به معایب خرید آیفون‌های ریفربیشد بیاندازیم. جدول زیر می‌تواند در این زمینه کمک‌یار شما باشد:

معایب آیفون‌های ریفربیش‌شده (ریفربیشد)

  1.  این دستگاه‌ها معمولا دارای قطعات جایگزین‌شده هستند، قطعاتی که در برخی مواقع ممکن است عمر مفیدشان همچون عمر مفید قطعات اصلی نباشد
  2. آیفون‌های ریفربیش‌شده ممکن است همچنان معیوب باشند؛ موضوعی که طبیعتا می‌تواند تجربه‌ی کاربری را به‌شکلی منفی دست‌خوش تغییر کند
  3. ضمانت‌نامه‌ی آیفون‌های ریفربیش‌شده همچون ضمانت‌نامه‌ی آیفون‌های آکبند نیست و موارد کمتری را پوشش می‌دهد
  4. به‌طور کلی، نمی‌توان از آیفون‌های ریفربیش‌شده انتظار داشت که همچون آیفون‌های آکبند تا مدت‌زمانی طولانی جواب‌گوی نیازهای کاربر باشند و بی‌مشکل کار کنند

روش‌های کلی تشخیص آیفون ریفربیش‌شده

۱. بررسی شماره‌مدل دستگاه

در حالت کلی تشخیص این‌که یک آیفون ریفربیش‌شده است یا خیر، کاری سختی نیست. شما می‌توانید به‌سادگی با نگاهی به شماره‌مدل دستگاه‌تان به این موضوع پی ببرید. در واقع اگر یک آیفون از نوع ریفربیش‌شده باشد، پسوند خاصی در شماره‌مدل آن دیده می‌شود که این موضوع را به‌خوبی برای‌مان مشخص می‌کند. گفتنی است که این آموزش برای آیپد هم صدق می‌کند.

ابتدا منوی تنظیمات را باز کنید، سپس وارد بخش General شوید و روی About ضربه بزنید؛ با این کار، وارد صفحه‌ای جدید خواهید شد که در آن‌جا اطلاعات مختلفی در مورد مدل دستگاه، نسخه‌ی سیستم‌عامل و موارد دیگر دیده می‌شوند.

در این صفحه به‌دنبال عبارت Model بگردید، وقتی آن را پیدا کردید عبارت دیگری را در کنار آن خواهید دید که در واقع مدل‌نامبر دستگاه شما است؛ عبارت موردبحث چیزی شبیه به MN572LL/A خواهد بود. حرف اول این عبارت (در اینجا: M) مشخص می‌کند که دستگاه شما تازه، ریفربیش‌شده، تعویض‌شده یا حتی شخصی‌سازی‌شده است (منظور از آیفون شخصی‌سازی‌شده، آن‌دسته از آیفون‌ها است که به‌صورت محدود تولید شده‌اند و گاهی اوقات روی بدنه‌ی آن‌ها حکاکی به‌چشم می‌خورد).

راهنمایی زیر می‌تواند در این زمینه شما را راهنمایی کند:

روش کلی تشخیص آیفون ریفربیش‌شده (ریفربیشد)

شماره‌مدل دستگاه را (که چیزی شبیه به MN572LL/A است) پیدا و به حرف اول آن توجه کنید؛ این حرف، N ،F ،M یا P خواهد بود

  • M دستگاه شما، آیفون آکبند و کاملا جدید است
  • F آیفون شما توسط یکی از اپراتورهای موبایل یا شرکتی شخص ثالث، ریفربیش شده است
  • N آیفون شما توسط خود شرکت اپل ریفربیش شده است
  • P دستگاه شما، آیفون شخصی‌‌سازی‌شده است و این یعنی احتمالا روی بدنه‌ی آن حکاکی وجود دارد

۲. بررسی شماره‌سریال دستگاه

در این روش کافی است وارد منوی تنظیمات شوید، به بخش General بروید و در آنجا روی About ضربه بزنید. در این بخش دنبال عبارت Serial Number بگردید، در کنار آن عبارتی متشکل از چندین حرف و عدد را به‌فرم ABCDEFG8HJ84 خواهید دید. این عبارت را یادداشت کنید.

در مرحله‌ی بعد باید وارد آدرس checkcoverage.apple.com شوید و شماره‌سریال دستگاه خود را در باکس وسط صفحه وارد کنید. در نهایت کد انتهای صفحه را در باکس مخصوص به‌خودش وارد کنید و روی گزینه‌ی Continue کلید کنید تا وارد مرحله‌ی بعد شوید.

در صفحه‌ی نهایی برخی عبارت‌ها را خواهید دید؛ به‌طور کلی اگر آیفون شما آکبند باشد، عبارتی نظیر «This phone has not been activated» را در بالای صفحه مشاهده خواهید کرد.

البته ما در هر صورت روش نخست را بیشتر پیشنهاد می‌کنیم؛ چرا که اگر آیفونی قبلا اکتیو شده باشد، لزوما به این معنی نیست که آن دستگاه ریفربیش‌شده است؛ با این‌حال این روش می‌تواند دست سودجویانی را که قصد دارند آیفونِ استفاده‌شده را به‌عنوان آیفون نو به شما بفروشند، رو می‌کند.

آيفون ريپك ( Repack ) چيست ؟

به دلایل مختلفی ممکن است یک گوشی ریپک شود و برای فروش در اختیار مشتری قرار داده بگیرد. همان طور که از اسم ریپک پیدا هست یعنی بسته بندی مجدد. از عمده ترین دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- از بین رفتن جعبه گوشی و نداشتن جعبه به دلایل مختلف ، البته خود گوشی و لوازم جانبی دست نخوردند و اصلی هستند که ممکن است در ایران یا خارج از کشور جعبه ای مشابه جعبه گوشی اصلی ساخته شود و دوباره پلمپ و وارد بازار شود.

۲- ممکن است گوشی ریفربیش‌ باشد و با تعویض جعبه، گوشی را به عنوان اصل به خریدار بفروشند این موضوع به راحتی با مواردی که در بالا توضیح دادیم قابل تشخیص است.

۳- مورد سوم ممکن است گوشی سالم و اصلی باشد ولی لوازم جانبی گوشی ممکن است تعویض شده باشد و لوازم جانبی غیر اصل داخل گوشی قرار بگیرد. که این موضوع را هم با بررسی و مقایسه دقیق لوازم جانبی میتوان تشخیص داد.

۴- مورد چهارم ممکن است یک گوشی تعمیری که از اوراق کردن چند گوشی خراب و استفاده از قطعات این گوشی ها و ساختن یک گوشی جدید و بسته بندی کردن مجدد آن استفاده می شود. که این هم قابل تشخیص است.

اما چطور تشخیص دهیم که گوشی ما ریپک هست ؟

برخی افراد سودجو در بازار جعبه هایی برای آیفون های اپل تولید می کنند که عملا هیچ تفاوت ظاهری با مدل اصلی تداشته و تشخیص آن بی نهایت سخت است. در این شرایط اگر با یک دستمال یا دست مرطوب بر روی نوشته ها بکشید، متون پشت جعبه کمرنگ و کمرنگ تر شده تا جایی که تا حد محسوسی محو می شوند. البته در بیشتر موارد جعبه این گوشی ها با نسخه اصلی تفاوت های دارد پس قبل از خرید حتما جعبه گوشی و پلمپ گوشی های اصلی رو ببیند که چطور هست به فونت ، تصاویر ، حتی سایز فونت ، نوع فونت ، رنگ فونت ، نوشته ها و تصاویری که روی جعبه هست دقت کنید.

 

منبع : موبایل آبی

کنفرانس WWDC 2023 اپل - با چه مواجه ایم؟
نوشته قبلی

کنفرانس WWDC 2023 اپل – با چه مواجه ایم؟

نوشته بعدی

سونی ویدیوی کالبدشکافی هدست PlayStation VR2 و کنترلر Sense را منتشر کرد

سونی ویدیوی کالبدشکافی هدست PlayStation VR2 و کنترلر Sense را منتشر کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =

سبد خرید
ورود به حساب کاربری

یا

حساب کاربری ندارید؟

ثبت نام کنید