صدهامیلیون نفر در سراسر جهان به درجات مختلف دچار کوررنگی هستند و بسیاری از آنها حتی از این موضوع بیخبرند. افراد کوررنگ در تشخیص تفاوت میان رنگهای خاص مانند قرمز و سبز و آبی مشکل دارند و اغلب برای جبران نقص دید رنگ خود در گوشیهای موبایل اندرویدی، به قابلیتهای دسترسی (Accessibility) تکیه میکنند.
بهگزارش Android Authority، بهنظر میرسد در اندروید ۱۵، حالتهای تصحیح رنگ با اسلایدر شدت رنگ همراه خواهند شد تا به کاربران کوررنگ کمک بیشتری کند. در بخش تنظیمات، اندروید صفحهای اختصاصی برای تنظیمات «تصحیح رنگ» یا Color Correction دراختیار کاربران قرار میدهد. در این بخش، کاربران کوررنگ میتوانند یکی از چندین حالت تصحیح رنگ اندروید را انتخاب کنند که هرکدام برای درجات مختلف کوررنگی مناسب هستند.
اندروید دو حالت تصحیح قرمزسبز ارائه میدهد که به مشکلات مربوط به درک رنگهای قرمز و سبز میپردازند. این حالتها شامل «تصحیح دوترانومالی» یا Deuteranomaly Correction (برای افرادی که در تشخیص رنگ سبز مشکل دارند) و «تصحیح پروتانومالی» یا Protanomaly Correction (برای افرادی که در تشخیص رنگ قرمز مشکل دارند) میشوند.
اندروید برای کمک به افرادی که در تشخیص رنگ آبی مشکل دارند، حالت «تصحیح تریتانومالی» یا Tritanomaly Dorrection را ارائه میدهد. درنهایت، گزینهای برای فعالکردن حالت Grayscale نیز وجود دارد که به افراد ناتوان در دیدن انواع رنگها کمک میکند.
حالتهای تصحیح رنگ تراز سفیدی رنگها را تنظیم میکنند تا به افراد مبتلا به دوترانومالی، پروتانومالی، تریتانومالی یا مونوکروماسی (دید تکرنگ) در تشخیص بهتر رنگها یاری رسانند.
در بخش راهنمای اندروید، نموداری بالای صفحهی تنظیمات تصحیح رنگ وجود دارد که نشان میدهد هر حالت چگونه روی رنگها تأثیر میگذارد. بدینترتیب کاربران میتوانند قبل از فعالسازی حالتهای ویژه کوررنگی، پیشنمایشی از تغییرات تراز سفیدی را مشاهده کنند.
اندروید ۱۵ ممکن است با اضافهکردن اسلایدر شدت رنگ، تنظیمات تصحیح رنگ را گسترش دهد. این اسلایدر هنوز در جدیدترین نسخهی بتای ۳٫۱ اندروید ۱۵ دردسترس نیست و در این مطلب بهصورت دستی فعال شده است. این اسلایدر سه مقدار کم و متوسط و زیاد خواهد داشت که شدت تغییرات تراز سفیدی را برای هر حالت تصحیح رنگ تنظیم میکند.